Okategoriserade

Efterlängtad vårbal för danssugna festprissar

Så blev det då äntligen en vårbal, en riktigt förlösande sådan. Jönköpings Storband bjöd upp till dans och dansgolvet i härliga spegelsalen fylldes snabbt  av danslystna par och jag tror tamesjutton ingen lämnade, förrän storbandet slutade vid midnatt. (Bildcollage)

 

Det är ju inte så ofta man får möjlighet till dans numera och det syntes också på det lyckliga paren som lyste med hela ansiktet av pur dansglädje. Det låg lite kärlek i luften också och det är väl härligt. Att dansa med en kvinna sätter fart på hormonerna. Men innan dansen inleddes ett dambriccoleri med en hyllningskonsert till och för damerna av vår eminenta kör. Det var en stor mängd damer (rekordstort så vitt red. känner till) som upphöjdes i graderna eller fick sin första grad.  Och det var många damer att hålla reda på vilken grad de hade, eller skulle få, men vad gör det en sådan här festlig dag. Som gjordes ytterligare festlig med trubaduren Sune Bohlin från moderlogenmed sin tolkning av Bellmans låtar och Victoria Allard med mingelmusik på Trootaren och en härlig tre-rätters-måltid.

Undertecknad hade inte dansat på 25 år, så suget var enormt stort och tack vare storbandet och danspartner blev jag rikligt belönad.

Tack för det. När är nästa vårbal eller danskväll med PB?

Text o Foto

Hans Järeby

Foto: Hans Palmberg

1 kommentar på “Efterlängtad vårbal för danssugna festprissar”

  1. Han är skicklig våran PB J fotograf,,, Tack för fina Foton, Hans Järeby

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *