Okategoriserade

Full fart med Grad II och årsmöte

Äntligen! Under en värmande vårsol fylldes Stora Hotellet av bricolister med frackar och glimrande medaljer och band. Den gamla ordningen med årsmöte, recipiender, gradgivning, spex och måltidskalas återuppstod som om det aldrig varit annorlunda.

På det ganska välbesökta årsmötet redogjordes för den verksamhet som, märkligt nog, flutit på under pandemiperioden. De Styrande fick sin ansvarsfrihet och alla accepterade kommande årsavgiftshöjning med en behövlig femtiolapp. Processionen in till Grad II leddes av den avgående CM, Jonas Ekström, som medaljerades, avgick och lämnade över till Broder Magnus Törnvall.

Vår nye CM var som klippt och skuren och ledde gradgivning helt professionellt tillsammans med ordförande Hans Palmberg. 17 recipiender hade infunnit sig för att få sina vackra rosa gradband efter ett ha prövats på allehanda sedvanliga sätt. Till måltiden tackade de nya Klare och Befallande Överkommendörerna för sin upphöjelse genom ett lysande tal av den nyblivne 50-åringen Fredrik Kalén, som genast behängdes med medalj av StM Johan Larsson. Både kören och en något decimerad orkester förgyllde tillställningen med underbar sång och musik. Det utbasunades att sällskapet fått ett generöst tillskott till en ny fond under namnet Traneforska Fonden. Ur fonden kommer årliga bidrag att ges till lämpliga talanggrupper.

Teaterns aktörer var den här kvällen ovanligt laddade och framförde bejublat spex-. Föreställningen hade humor, värme och ett djup som inte hör till de vanligaste inslagen. Ett måltidskalas avslutade som vanligt mötet i spegelsalen. Läs mer om vad som hände och ven som gjorde vad och överraskade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *