Okategoriserade

Härligt Barbarakalas

Vilken fantastisk lördag vi fick uppleva. Vi utnämnde 11 vice Guvernörer och 16 Guvernörer på kansliet. Sedan begav vi oss till vår Riddarsal där Intendenterna smyckat och iordningställt all rekvisita sedan tidig morgon. Spegelsalen har nog aldrig varit vackrare och mer inbjudande.

Bröderna fick uppleva en första grad med fjorton recipiender som förmodligen inte riktigt förstod allt som hände. Teaterbröderna var på sitt bästa spexhumör och Körbröderna hade putsat stämbanden så de glänste ikapp med våra musikers instrument. Vi som satt i publiken njöt i fulla drag. Barbaraprocessionen kom in till tonerna av ”Du borde köpa dig en Tyrolerhatt” alla bröder var med på noterna och sjöng med under taktfast handklappande.

Årets Barbaratalare Leif T Larsson höll ett kvickt och spirituellt tal och vi förstår alla varför han blivit invald i Den Bacchanaliska Akademin. Leif T behängdes med DBA medalj i silver. Ett fullkomligt ösregn av medaljer utlovades av StM Johan Larsson och det stämde verkligen. Stort grattis alla Bröder som behängdes. Vi drack som sig bör punsch som serverades av våra flitiga Traktörer. De nya Kommendörerna (NOIWAK) skålade med de Styrande och fick av StM uppmaning att göra tecknet vilket är en omöjlig uppgift med punschglas i händerna.

Kvällen fortsatte med ett utsökt måltidskalas. Vår Providör Lars Johansson hade tillsammans med Storans kockar överträffat våra högt ställda förväntningar. Tal, sång och musik förgyllde kvällen. Traktörerna bjöd in till Nachspiel för de Bröder som inte fått nog av kvällens festande. I vimlet såg både Styrande Mästaren och Styrande Kanslern inmundiga korv och öl. Det var som alltid hög stämning på kansliet när Traktörerna ställer till med fest.

Stort tack alla hårt arbetande Bröder inom Intendenturen, Teatern, Musiken och Kören. Stort tack även till alla Ämbetsmän som arbetade under kvällen för att ge Bröderna ett storartat Barbara kalas.

”Jag är ung blir aldrig gammal” sjöng Bacchus på tunnan gestaltad av Anders Lindell och det stämmer verkligen.

CG Atterdal, StK

 

Åttor 2019

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *