Okategoriserade

Hett för intendenterna

Det kallades Intendentmys, men det blev hett, olidligt hett på många sätt. Äntligen kom sommaren och bjöd på stekhett på Kättilstorp. Nu handlade det inte om torparlördag,utan om en het drabbning i golf. Det är nämligen så intendenterna laddar upp inför kommande gradgivningar. Bröder som blöder, för att göra våra gradgivningar så proffsiga som det bara går.

Bröderna intog en noga utvald intendentfrukost av krögarbroder Johnny Lundberg för att tagga de åtta bröderna, ja sju egentligen, för broder Lennart Abrahamsson fick lämna återbud. Undertecknad som av en outgrundlig anledning hade klubbor med sig i bilen och inte spelat golf på några år, fick hoppa in. Jag skulle ju ändå dokumentera årets händelse. Blev då tvungen att lämna över kameran till Wiktor Pantsar som därmed fick visa sina talanger bakom kameran och prya i Bacchi Plåtare. Man kan säga att det var erfarna golfarbröder, undantaget Kent ”Frasse” Fransson och undertecknad som inte luftat klubborna sedan förra säsongen, Men som vanligt finns det alltid några vinnarskallar som presterar och den här dagen var det Anders Fransson. Han måste ha intagit mycket vätska, vilket är viktigt när det är så varmt. Undertecknad hade bara 33 cl och det var för lite. Frasse fick påfyllning av något slags fluidum och han spelade bättre och bättre. Jim Andersson var den ende som hade caddie, men det räckte inte till seger. Vad det berodde på kan man fundera på. Undertecknad släpade sig runt på 18 579 steg, men satte en enputt på ”adertonde” hålet, som Lennart Hyland skulle uttryckt det. Golftävlingen var därmed över och alla Hyllade Anders Fransson som segrare, även vi låghandikappade.

Dagen avslutades med en hejdundrade grillkväll på frimurarnas innegård utanför intendenternas heliga garage. Så häftigt att man nästan väntat sig att korsriddarna stormade in för att avsluta det hela. I stället forsade undertecknad in på elscooter i 25 km/tim till brödernas jubel för att föreviga grillkvällen. Så kan det gå till i en av talanggrupperna.  Vad som intogs på frimuraregården den här kvällen vill Ni inte veta, för då vattnas det i munnen,. Det var dock inte  vatten, utan vanligt hederligt fluidum.

Glada bröder i väntan på grillat.

Oj, då blev vist lite för hårt,

Kolla min schyssta stil.

Får man ha caddie i intedentgolfen?

Aj,då så nära.

Frasse i rena Ballesterosläget.

Blicken på bollen A o O i golf, Undertecknad hade i alla fall snyggaste svingen.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *