Okategoriserade

Separat 1:a grad hösten 2023

Vår Första grad har nästan alltid getts i samband med Barbara, nu slutar vi med det!

Vi har märkt att våra recipiender har ansett att vår viktiga första grad i samband med Barbara har blivit lite övermäktig. För en del har kvällen varit alldeles för lång och svår att förstå. En del har suttit på helspänn hela kvällen och trott att alla våra gradgivningar är så långa. Recipienderna hamnar också lite i skymundan under vår högtid. Vi inser att vi tyvärr tappat lite nya bröder på detta, och det är synd.

De senaste åren har många bröder aviserat att de tycker att grad och Barbara har blivit lite för lång och tung tillsammans. Det är synd för Barbara är vår viktigaste högtid och förtjänar att deltagarna är pigga, glada och förväntansfulla under vårt kalas.

Hur skall vi lösa detta då? Första graden och Barbara hör väl ihop? Nej faktum är att i nästan alla andra loger ges idag separat första grad och Barbara var för sig. Det är bara här i Jönköping som vi hållit fast vid detta.

Separat Barbara

Barbarafirandet kommer i år att hållas separat. utan en första grad. På så vis blir det ett riktigt högtidskalas med tid att sväva ut i firandet och till nya höjde. Barbara firas i år 25:e november.

Första graden är mycket viktig och det är här vi lägger grunden för våra nya bröder. Viktigt är också att de skall känna sig i centrum och bli välkomnade in i sällskapet på ett fint sätt. Under pandemin körde vi en separat första grad där huvudnumret efter graden var en soaré där alla talanggrupper deltog och på så vis presenterade sällskapet på ett bra sätt. Detta gjorde att vi nu hittat ett format för att ha en värdig första grad, som står stark och lockar bröder. Första graden kommer att ges 14:e oktober.

Hitta blivande Briccolister

Detta innebär att det är dags att se över sina vänner och bekanta om det där finns någon lämplig framtida Briccolist. Till er hjälp finns på vår hemsida under rubriken ”OM PB” en flik ”NYFIKEN PÅ PAR BRICOLE” mycket bra information att lämna över till framtida broder. Med fördel kan man skicka över länken eller skriva ut den. Sidan finns på hemsidan under rubriken ”MEDLEMSSIDOR” fliken ”MEDLEMSANSÖKAN” som man fyller i tillsammans med ny broder och skickar in till kansliet. Därefter kommer vi att skicka välkomnade bekräftelse och upplysa om datum för första graden. Under hösten kommer även Nyfiken på PB att anordnas där vi närmare presenterar vår verksamhet för nya bröder.

 

Arbetsgraderna Ordförande Styrande Guvernementet

Hans Palmberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *