Okategoriserade

Underbara Barbara

Årets Barbarafestligheter beskrives i detta nummer med ett enda ord, ”Underbart”.

Det räcker.

Så lyckad var nämligen årets sista träff med bröderna i den med vapensköldar smyckade och unika spegelsalen på Stora Hotellet. Drygt 200 bröder var helt överens om detta och samtliga var på topphumör. En bra start för 16 nya bröder som hälsades välkomna i logen.

Drygt 200 bröder inklusive gästande bröder från andra loger träffades, trivdes, njöt och åt av en utmärkt supé av röra på rökt lax, mör och fin entrecoté och creme brulée uppiffad med blåbär. Detta inramat med en alldeles unik Spegelsal som vi i Jönköping kan vara stolta över att vi har som festlokal.

Talanggrupperna är alltid på tå en sådan här kväll och bröderna i vår proffsiga intendentur vet hur man smyckar spegelsalen vid en Barbarahögtid och bröder providörer ser till att middagen blir  av allra högsta kvalitet. Kören var näst intill fulltalig och lät bättre än någonsin, kanske påverkade möjligheter att få en och annan medalj i det förväntade medaljregnet. Så blev det också många körbröder medaljerades för sina insatser liksom övriga bröder bland annat i PB Musiquen.

En kvartett bröder, Sune Axelsson, Leif Hammarkrantz, Torbjörn Siöö, Berno Wessman hyllades lite extra, bekransades och utsågs till jubelkommendörer för sina 50 år i Jönköping Par Bricole.  För sina 25 år i PB utsågs Arne Levén och Hans Warén till hederskommendörer. Fem bröder utsågs till Vice Guvernörer/grad V och tre bröder till Guvernörer/grad 8. Barbartalet hölls av ordens prelat, Thomas Arvidsson.

Ett dussin bröder tog emot framtidsfondskraschanen i emalj för sina givmilda bidrag till fonden à minimum 5 000 kronor.

Glada bröder som trivdes av minen att döma.
Ulf Gustafsson som ofta förser PB med givmilda och intressanta gåvor. Här med välklädde och välfriserade Ordförande Calle Ritzén.
För utordentliga insatser medaljerades Sigvard Brännström, Calle Atterdahl, Peter Alsén (kvällens fotograf) CM Jonas Ekström och Hans Järeby.
Dessa bröder var självskrivna mottagre av medaljer i det generösa medaljregnet.
Deputerade Styrande Mästare Arne Levén njöt i sitt ämbete.
Årets Barbaratalare Tomas Arvidsson avtackas av Styrande Mästare Gunnar Gotte.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *