Nyheter, Okategoriserade

Vårbal med drag

En fantastiskt bra vårbal. Deputerade Styrande Mästaren, Arne Levén, var lyrisk över den lyckade vårbalen. […]

Solen, förväntan, glädjen att få träffas och umgås på ett sätt som inte görs så ofta var utan tvekan den röda tråden i årets Vårbal i Jönköping Par Bricole. CM Jacob Sandvall lotsade oss genom denna välkomponerade vårbal på ett trevligt och professionellt manér. Balen inleddes som alltid med Dambricoleri. Där inledde den taggade kören med en liten vårkonsert riktad mot balens vackra kvinnor, men med anmaningen att ”Vackra flickor ska man inte tänka på…”. Nåväl det är inte lätt för bröderna att låta bli just den saken, när de annars aldrig förekommer kvinnor på våra kapitel. Därför gav alla kvinnor en särskilt ljuvlig touch och krydda till dessa festligheter. Och hur skulle de se ut med en bal med bara gubbar.

Vår Styrande Mästare Gunnar Gotte inledde middagen med ett inspirerat tal och det blev naturligtvis flera tal under middagen. PB-musikens trombonist Tobias Dencker höll talet till kvinnan där alla ord började på V som i vårbal.

Talet till mannen hölls av Anna Mårtensson, men talet handlade i huvudsak om systrarna bildat ett systerskap med 63 Win-ullor. Talet avslutades med att Lena Winaldh sjöng sången till mannen på melodin ”Så Lunka vi…” . Det här var en mycket rolig bal där allt gick hand i hand och ur hand i mun. Tacktalet från alla närvarande levererades av Torsten Leman, enligt uppgift hans absolut sista tal som styrande mästare i Göta Par Bricole. Under middagen bjöds på väl anpassad under hållning första av PB-musiken förstärkt med två systrar Anna Nilsson och Åsa Dencker. Nina och Daniel Bjurenstedt underhöll och fick som tack stående ovationer. Arne Levén tog på sig uppgiften att leda församlingen i nubbevisorna och så till den grad att även lopporna blevo glada och stolt marcherade på borden. Ett nytt hopp för underhållningen på vårbalen. Det blev en utomrdentligt trevlig och yster tillställning och icke att förglömma en stor och lyckad danskväll till tonerna av Anders Fennsjös orkester.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *