Okategoriserade

Göta PB tog hem Spillångan

Göta PB:s lag 2 med Robert Hörnqvist, Göran Höglund, Timmy Liu, Johan Jerneborn tog hem Spillångan efter bra jobb, när tävlingen genomfördes lördagen den 24 mars i samband med andra graden. 

Göteborg hade garderat sig med ytterligare ett lag och de andra motståndarna var Jönköpings lag som skulle försvara och behålla Spillångan. De tre lagen var riktigt taggade och Göta PB hade till och med en liten supporterklack som gjorde sig väl hörda. Efter att MATador Fredrik Brännström delgjort tävlingens reglor för de tävlande och en extra duning med juryn startade tävlingen. Förmiddagen användes till genomgång av tävlingsupplägg samt att förbereda råvaror och skriva recept. Det blev tämligen omgående full fart i de utsökta köket på Idas skola, detta efter att alla recept skrivits ner och lämnats till juryn StM Gunnar Gotte, Johnny Lundberg, Jacob Sandwall och Leonce Lafourcade.

Snabblunch

Efter en snabb lunch började lagen presentera sina olika rätter med fyra portioner, förrätt, varmrätt och dessert. Dessa skulle lagas i ett högt tempo och ställas framför juryn på exakt klockslag. Ingen kan avundas juryn för den grannlaga uppgift de hade framför sig. De tävlande lagen var synnerligen kompetenta och otroligt ambitiösa med proffsiga presentationer.

–Vilka fantastiska kockar vi har inom Par Bricole konstaterade juryn och lät sig väl smaka av de olika rätterna.

Efter avslutad tävling var det dags för prisutdelning med Bubbel på Stora Hotellet. Vinsten består av en Spillångatavla och Diplom och inte minst Äran av att vara Par Bricoles bästa kockar. Samtliga inblandade fick även den exklusiva och speciellt framtagna Spillångan-medaljen.

Vinnarna av årets Spillångatävling blev Lag 2 från Göta Par Bricole, Robert Hörnqvist, Göran Höglund, Timmy Liu och Johan Jerneborn!

Stort grattis till vinnarna och ett stort tack till alla tävlande Bröder, Juryn, Matadoren samt övriga inblandade.

Carl-Gustaf Atterdal

Praeses och St Kansler electus.

Så här stora dillkvistar är inte att rekommendera, säger Leonce Lerfourcade till kollegorna i juryn. Foto: Hans Järeby
Vinnande varmrätt strax färdig att servera. Foto: Hans Järeby
Här är det koncentrerad vinnarskalle hos Göteborgarna när desserten förbereds. Foto: Hans Järeby
Bengt Ekö filear röding och vinnarnmenyn. Foto: Hans Järeby
Vinnarlaget presenterar desserten för domarna. Foto: Hans Järeby

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *