Okategoriserade

Kickoff rivstartade hösten

Efter en helt inaktiv vår och sommar var det så äntligen dags att sparka igång igen. I Frimurarnas lokaler samlades ganska precis det maximalt begränsade antalet om 50 personer.

Tillsammans med vana bricolister fanns även 15 intresserade herrar som förhoppningsvis utökar vårt härliga sällskap senare i höst. Återseendet var mycket glatt och uppsluppet. Pga av smittoriskerna satt man med behöriga avstånd mellan stolar och deltagare. Redan innan mötets start kunde vi avnjuta hornmusik från en minimerad musikensemble.

Syftet med Kick-off är framför allt att locka och informera blivande Bröder om Par Bricole. Arbetsgradernas Ordförande, Hans Palmberg, började med att beskriva grunden för våra gradgivningar. Han inpräntade vikten av just de fyra första graderna som genomförs av många medhjälpare och Intendenturen. Teaterns Per Andrén, Musikens Erik Nilsson och Körens Magnus Ferlander hävdade alla, att just deras talanggrupp var den mest bärande i PB. Kören underströk sin klangfulla funktion genom en kvartetts framförande av Rövarsången ur Ronja Rövardotter.

Luculli Gilles ordförande Anders Fransson presenterade sina matlag och alla våra övriga intressanta grupperingar så som Vinakademin, Punschbröderna, Maltakademin och Golfarna. Slutligen presenterade StK, Carl-Gustaf Atterdal, kansli och drätselnämnd medan DStM, Arne Levén, berättade om sponsring, medlemssystemet och Avisa.

Känslan efteråt var att troligen skrev alla närvarande intresserade på en ansökan om medlemskap. Första Graden kommer att ges i november så som planerat, fast detta år utan den utrymmeskrävande och alltid välbesökta Barabarafesten. En alldeles ovanligt trevlig Kickoff som avslutades i glatt samråd, men på armlängds avstånd.

1 kommentar på “Kickoff rivstartade hösten”

  1. En mycket trevlig sammankomst med bröder och blivande bröder!
    Ser fram emot första graden i november.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.