Okategoriserade

Nordisk möbelkonst i fokus hos vår största sponsor

Nordisk design och möbelkonst stod i fokus då Roger Ekström och Anders Henriksson bjöd in bröder med respektive till sitt företag, Nordisk Möbelkonst på Östra Storgatan. Där tog de med oss på sin resa med detaljer om hur den började och där intresse är det förlösande ledordet.Christer Nordberg i marknadsgruppen, som ligger bakom att Nordisk Möbelkonst nu är vår största sponsor, introducerade Roger och Anders. Med sitt sedan länge stora intresse i den nordiska möbelkonsten, (de kallar sig själva riktiga nördar) har det tagit dem från intresse till framgångsrikt företagande.

Innan de kom så långt i sitt intresse som att starta ett företag och sälja möbler, signerade av välkända nordiska arkitekter hade de rest runt i Norden och skaffat  sig mer och mer kunskap om designmöbler, Nordisk möbelkonst. Till en början köpte de in gamla fina möbler och renoverade och sålde dem och fick till slut in ett kapital så att de vågade ta steget att starta eget.

Då 2012 i liten skala i en 20 kvadratmeter stor lokal på Kanalgatan, då en försiktig hobbyverksamhet. Men det visade sig snart att de var på rätt väg, den lilla lokalens möbler väckte nyfikenheten hos förbipasserande och de sålde den första möbeln en Carl Malmstengrupp. Man behövde större lokaler och mer utrymme. Och hittade 2017 de lokaler där de nu är på Östra Storgatan och här finns det plats med lite mer i 200 kvadrat. De har där väckt mer uppmärksamhet och även hos de lokala näringslivet och 2019 utsågs de till Årets Företagare 2019. Nu har de en stor butik med mängder av läckra investerabara och funktionella möbler av Nordisk design.

De inbjudna imponerades storligen av den resa Roger och Anders gjort. Från ingenting förutom stort intresse för den  avskalade enkelheten, med klassiska former i möbler har verksamheten på bara några år växt och de är bland annat ensamma om vissa möbler och har kunder från hela Sverige.

-Den stora kundkretsen har vi här i Jönköping.

Möbelförsäljningen är en stor del av verksamheten och inredning är en annan. Gamla rådhuset och Hooks  herrgård är några kunder som Roger och Anders satt sin prägel i. Och om möblerna finns mycket positivt att säga om, men de måste ses och upplevas.